Hur ser din startsida ut?

Det är startsidan som räknas

Oavsett om du ska skriva en bok, en bokrecension, ett manus eller bara blogga om livsstil, så är det bilderna och sidans layout som drar till sig dina läsare i första skedet. Startsidan har en otroligt stor och underskattad roll på en hemsida. Det finns många som misslyckats med sina försök att ta online-världen med storm, bara för att startsidan inte har varit tilldragande nog. Så vad gör då din startsida till den sidan som alla vill stanna på?

Bilder på startsidan

Man väljer layout till sin startsida, främst med sin målgrupp i åtanke.

En sida om självhushållning har sällan en stadsbakgrund på startsidans layout. Den har oftare ett fält med långa rader av odlingar, eller en liten trädgårdsplätt (om det är trädgårdsodlare som är målgruppen). När startsidan är klar och du är nöjd, kommer nästa hinder som behöver övervinnas. Hur får man den tilltänkta målgruppen att stanna på sidan och klicka sig vidare?

Enkel navigering på startsidan

A och O för en startsida som lockar, är en enkel navigering.

Med lockande bilder och enkel navigering kommer man långt.

Det ska vara tydligt vad sidan handlar om och lika tydligt hur man klickar sig vidare till det inlägg eller den sida som man är intresserad av att läsa.

Utöver att målgruppen finner det enklare att navigera på din sida, så kommer även sökmotorer att finna det lättare att indexera din sida och därmed lyfta den högre i resultaten på söksidorna. Utöver det här behövs ett intressant innehåll.

Innehållet på startsidan

Textinnehållet på din startsida är naturligtvis otroligt viktigt. Det är viktigt att ha relevanta rubriker på startsidan. Rubrikerna ska relatera till innehållet i texten. Så oavsett om det är en blogg om livsstil eller ett datorprogram så gäller det att fånga sina läsare med relevanta och fängslande texter.