Varmt välkommen till bloggen. Bloggen behandlar en bred palett av intresseväckande ämnen, från funderingar till teknik. Jag tänkte börja med att presentera några spännande strategispel som släpps detta år, 2020!

1. Warcraft III: Reforged

Föregångaren till Blizzard Entertainments World of Warcraft, Warcraft III (2002), har nu fått ett rejält ansiktslyft i form av en remaster-utgåva! Detta PC-spel är ett realtidsstrategispel för såväl ensamspel som multiplayer. Warcraft III: Reforged släpptes i januari 2020 och har fått uppgraderad grafik, en förändrad ensamspelskampanj, och nya moderna funktioner för Battle.net där spelare möts för att spela. Vissa balansjusteringar i multiplayer har gjorts för att göra spelet mer rättvist. Den ursprungliga spelmekaniken är däremot bibehållen och det är som sagt huvudsakligen en omfattande uppgradering av spelets grafik och stil. En förändring värd att nämna är modellernas utseende som gått från en ”tecknad film”-stil till ett mer verklighetstroget utseende. Dessutom innebär inte dessa förändringar att den klassiska grafiken är helt borta. Istället har nu spelare möjlighet att välja mellan den nya och klassiska grafiken inne i spelets inställningar. Blizzard har även uppgraderat spelet med ett nytt ”Story Mode”.

2. Age of Empires IV

Age of Empires IV är ett kommande realtidsstrategispel som utvecklas av Relic Entertainment och publiceras av Xbox Game Studios. Spelet kommer tekniskt sett vara up-to-date med innehåll som 4K-grafik och 3D-kamera. Precis som namnet säger är Age of Empires IV det fjärde spelet i Age of Empires-spelserie som inleddes för över 20 år sedan, med Age of Empires (1997). De som spelat ett Age of Empires-spel känner till att spelet kännetecknas av historiska tidsperioder, det vill säga olika tidsintervaller. Exempelvis från stenåldern till järnåldern. Vad vi hittills vet om Age of Empires IV är att det kommer utspelas under medeltiden och troligen innehålla historiska tidsperioder som renässansen. Än så länge vet vi att spelare kommer kunna spela två klassiska civilisationer, mongoler och engelsmän. Samma civilisationer som fanns med i Age of Empires II (2000).

3. Shadow Empire

Detta spel passar särskilt ihärdiga strateger som är ute efter nya kreativa strategispel. Spelet beskrivs som ett djupt strategiskt och komplext turordningsbaserat krigsspel. I Shadow Empire är spelaren den högsta ledaren i en liten nation avsedd för storhet och erövringar på en post-apokalyptisk planet. Spelet är mycket krigsfokuserat, med inslag av militär erövring, diplomati och delegering. Spelarens land är indelad i olika zoner som styrs och administreras av guvernörer. Detta innebär att spelaren antingen kan välja att detaljstyra eller låta guvernörer sköta jobbet. En styrka med Shadow Empire är att det erbjuder en djup krigsupplevelse rik på återspelbarhet.