Tell Me What You Want av Megan Maxwell

Nu i tider av Corona är det lägligt att läsa böcker. Tell Me What You Want (Fråga Mig Vad Du Vill Ha) är en kärleksroman skriven av den spanska, 55-åriga författarinnan Megan Maxwell. Detta är hennes pseudonym och hennes fullständig namn är María del Carmen Rodríguez del Álamo Lázaro. Hennes framgång har varit lysande med tanke på att hon påbörjade sin författarkarriär för endast drygt 10 år sedan. Med denna bok påbörjade hon sin karriär som författare inom genren kärleksromaner.

En personlig beskrivning av boken görs här utan med försök att inte avslöja essentiella detaljer.

Min personliga sammanfattning: Tell Me What You Want av Megan Maxwell

Berättelsen utspelas främst i Spanien där den första boken i historien med titeln Tell Me What You Want utspelas. Berättelsen handlar om ett kärleksförhållande mellan Eric Zimmerman och Judith Flores. Judith är en ung, intelligent och sympatisk kvinna som arbetar på huvudkontoret för Müller Corporate i Madrid. Eric är en ung affärsman med spansk-tyskt ursprung. När hans tyska far dör bestämmer han sig för att flytta till Spanien där hans mor bor. Hans flytt går bra eftersom han pratar spanska flytande och kommer att jobba på företaget Müller. På företagets kontor lär han känna Judith som är en sekreterare. De kommer lära känna varandra mycket väl.

I denna första bok utforskas de två huvudkaraktärernas personlighet tillsammans med förhållandet som finns mellan dem, en länk som inte kommer att vara mycket normal eller lätt på grund av den typ av personlighet de har.

Eric är manipulerande och accepterar aldrig att någon säger emot. Judith är en frisinning kvinna som är van vid att bestämma vad hon vill eller inte vill göra. Hon tillåter ingen att dominera henne. Förundrande nog leder denna likhet till att de börjar komma överens till slut.

När problem dyker upp anser de att om de vill fortsätta tillsammans måste de kämpa för förhållandet. I detta samband får Judith mer kontroll och mer att säga till om i förhållandet.

Ett oväntat telefonsamtal gör att de måste resa till München. Från och med nu framträder en ny karaktär i boken, vid namn Flynn, som skakar om förhållandet mellan Eric och Judith ytterligare. I längden gör emellertid Flynn att förhållandet mellan dem blir bättre och mer harmonisk. Inledande utmaningar och svårigheter övervinner paret och förhållandet stabiliseras. Även vänner och familj stödjer deras beslut om att fortsätta sitt förhållande.

Den andra boken har titeln Fråga Mig Vad Du Vill Nu Och Alltid och den kom ut 2013, samma år som den tredje boken kom ut: Fråga Mig Om Vad Du Vill Eller Lämna Mig. Från början var det en trilogi. Fast det dröjde inte länge förrän en fjärde del publicerades med titeln Surprise me. För närvarande har det till och med skrivits en femte del, Fråga Mig Vad Du Vill Och Jag Ska Berätta För Er. Som en bilaga till denna saga publicerades The Kamasutra of Ask Me What You Want och de lade även till boken I am Eric Zimmerman. Den sistnämnda är den första boken med Ask Me What You Want, berättad från Erics perspektiv.